Szerelemhóhér

1800 Ft

„A lelke mélyén minden pszichiáter nyomozó.”

A pszichoterápia szempontjából négy kiemelkedő bizonyosság létezik: a saját és szeretteink halálának elkerülhetetlensége; a szabadság, amely lehetővé teszi, hogy az életünket úgy éljük, ahogy akarjuk; a végső pillanat magánya; és végül az a tény, hogy az életnek nincs egyértelműen meghatározható értelme. Bármennyire kegyetlennek tűnjék is ez a négy bizonyosság, mindegyikben megbújik a remény és a megváltás csírája.
Ez a tíz pszichoterápiás történet reményeim szerint azt bizonyítja, hogy igenis szembenézhetünk a lét igazságaival, és erejüket felhasználhatjuk a személyes gyarapodás és az alapvető jellemváltozások érdekében.

„Yalom történeteiből O. Henry humora és I. B. Singer könnyed iróniája sugárzik.” San Francisco Chronicle

„Irvin Yalom úgy ír a minket megszálló ördögökről, mint egy angyal.” Rollo May

A letölthető könyv EPUB formátumú.

Cikkszám: 9789633550960 Kategóriák: , , ,

„A lelke mélyén minden pszichiáter nyomozó.” A pszichoterápia szempontjából négy kiemelkedő bizonyosság létezik: a saját és szeretteink halálának elkerülhetetlensége; a szabadság, amely lehetővé teszi, hogy az életünket úgy éljük, ahogy akarjuk; a végső pillanat magánya; és végül az a tény, hogy az életnek nincs egyértelműen meghatározható értelme. Bármennyire kegyetlennek tűnjék is ez a négy bizonyosság, mindegyikben megbújik a remény és a megváltás csírája. Ez a tíz pszichoterápiás történet reményeim szerint azt bizonyítja, hogy igenis szembenézhetünk a lét igazságaival, és erejüket felhasználhatjuk a személyes gyarapodás és az alapvető jellemváltozások érdekében. „Yalom történeteiből O. Henry humora és I. B. Singer könnyed iróniája sugárzik.” San Francisco Chronicle „Irvin Yalom úgy ír a minket megszálló ördögökről, mint egy angyal.” Rollo May